מה גורם לפלטפוס? פלטפוס הוא לרוב תוצר של גנטיקה, אך שכיח גם בקרב אנשים הסובלים מעודף משקל ומחלות שונות כמו סוכרת דלקות פרקים ועוד.
כיצד ניתן להבחין בפלטפוס?
על פי רוב ניתן לזהות בקלות פלטפוס גם בהבחנה עצמית, ניתן לראות בבירור שכף הרגל כולה במגע עם הקרקע,בנוסף קיימים עוד מספר סימנים היכולים להעיד על מבנה לא תקין של כף הרגל כמו:
-התעייפות מהירה של כפות הרגליים במהלך עמידה או פעילות ספורט.
-כאבים ואי נוחות באזור קשתות כף הרגל,עקבים או קרסוליים.
-פרונציית יתר (קריסה פנימה) של כפות הרגליים.
-בעיות שיווי משקל או חוסר יציבות.
כיצד ניתן לטפל בפלטפוס? נעליים אורטופדיות תומכות- כאשר אתם קונים נעליים,הקפידו לבחור בנעליים שיספקו תמיכה לכף הרגל וימנעו את קריסת הקרסול פנימה,חשוב מאוד שהנעליים יהיו בעלי סוליה עבה שתבלום זעזועים,הימנעו ככל הניתן מנעילת נעלי עקב או כפכפים למינהם. השתמשו במדרסים בהתאמה אישית- מדרסים בהתאמה אישית יספקו תמיכה לכף הרגל ויביאו את הרגל למנח תקין באמצעות תיקון קשת כף הרגל. פעילות גופנית ומתיחה: בצעו תרגילים לחיזוק כף הרגל,ניתן להתעייץ עם פיזיוטרפיסט על תרגילים שיחזקו את כפות הרגליים וימנעו פציעות והשפעות רעות אחרות של פלטפוס. שמרו על משקל תקין: עודף משקל מפעיל עומס נוסף על כפות הרגליים דבר התורם לצניחת הקשת למטהֿֿ. הימנע מפעילויות עצימה ולא מבוקרת: צמצמו למינימום פעילויות לא מבוקרות הגורמות לעומס יתר על כפות הרגליים, כמו ריצה על משטחים קשים,הרמת משקלים כבדים. נסו במקום זאת לבצע פעילויות ספורט בעלי השפעה נמוכה על כפות הרגליים כמו שחייה או רכיבה על אופניים. פנה לייעוץ מקצועי: אם אתם חווים כאבים מתמשכים,אי נוחות ולחצים בכפות הרגליים, קבלו ייעוץ מקצועי מאורטופד או מומחה לכף הרגל היכולים לספק הערכה מקצועית ויסודית ולהמליץ על תוכנית טיפול המותאמת לצרכים שלכם. זכור, טיפול בפלטפוס הוא חיוני לשמירה על בריאות כף הרגל ולהקטנת הסיכוי לפציעות ודלקות.
לקבלת ייעוץ ובדיקת כף הרגל בחינם וללא התחייבות ניתן ליצור איתנו קשר
בעמוד הבית